keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Ehdotelma flyeriksi:
















WALTARIT - työnimi

ti 3.3. klo 19.00
ENSI-ILTA/KANTAESITYS

to 5.3. klo 13.00 ja 19.00
pe 6.3. klo 13.00
ti 17.3. klo 19.00
ke 18.3. 19.00
to 19.3. 19.00


Metropolia Ammattikorkeakoulu, Tavi-talon teatterisali, Hämeentie 161


Rakkaudella Mikaan ja meihin, Mirva

tiistai 2. joulukuuta 2008

Tiistai 2.12.2008

Tänään dramaturginen prosessi eteni konkreettisen harppauksen; jakauduimme dramaturgeihin ja muuhun, demo- ja puffisuunnitteluryhmään.
Päivä käytettiin niin esityksen alustavan rungon kuin seuraavan viikon demojen työstämiseen. Päivän päätteeksi ryhmän kesken läpikäytiin ja jaettiin taidolla ja harkinnalla valikoitunut kohtausrunko, jota on hyvä lähteä työstämään yhteisvoimin eteenpäin seuraavassa, itse produktiojaksossa. Nyt on aika rauhoittaa pienryhmien työ, josta suuri sarka kuuluu tällä hetkellä kolmelle ryhmämme dramaturgille. Äänen, valon, liikkeen, musiikin, lavastuksen, rekvisiitan, puvustuksen, tuottamisen ym. prosessi muhii ja tulee käytännöksi joulutauon jälkeen. Hautomistauko on aina hyväksi, kun työstetään tuhansia ajatuksia.
Päivä piti sisällään myös keskustelua omista rooleista ryhmässä, eritoten ensi jaksolla. Vahvatahtoisessa, diversiteetiltään hyvin monipuolisessa ryhmässä ei voi välttää tunteiden kuumenemista ja ristiriitoja, mikä tulee välillä esiin ryhmätuokioissamme. Olemme tärkeän ja henkilökohtaisen - jokaiselle enemmän tai vähemmän intiimin äärellä, siis kuuluu luonnollisena osana taiteellisen työn piiriin, että erilaisten prosessoimistapojen kohdatessa syntyy myös kohtaamattomuutta. Haastavaa, mutta kaikkein rakkainta on juuri yhteistyö, yhdessäkulkeminen - dialogi.

Jo tässä vaiheessa voin ainakin itse huomata, miten 15 opiskelijan maailmat nivoutuvat yhä kiinteämmin toisiinsa; olemme matkalla kohti yhteistä, tavoite alkaa kirkastua, vaikkei tunne aina vastaisikaan tätä tosiasiaa. Minusta olemme kulkeneet jonkin matkaa ulos siitä hallitsemattomalta tuntuvasta ideoiden runsaudenpulasta, joka lahjakkaalla ja kirjavalla ryhmällämme on luonnollisesti tullut alussa vastaan. Sehän on prosessin luonnekin. Waltari on pysynyt mielekkäässä suhteessa mukana teemoissamme ja niiden sytyttäjänä, nyt on kaikkien kynnelle kykenevien syytä seurata ensi viikolla, mitä ja minkälaista ensimakua ja viitettä tulemme kevään produktiosta näyttämään; Saatamme näkyä katukuvassa, ihan missä päin tahansa kaupunkia. Olkaamme valppaina, silmät auki:)! Jatkoa luvassa...

27.11

Pahoitteluni torstain väliinjäämisestä, nyt merkintä siis hiukan myöhässä.
Torstain lavastuspäivä oli inspiroiva ja tuntui hyvältä tehdä konkreettista jatkuvien kelojen pyörittelyjen jälkeen.
Tehtävänä oli kuvata rautatienasemalla viisi henkilöä, jotka visuaalisesti tai atmosfääriltään voisivat esiintyä esityksessämme.
Ihmisten alkureaktiot vaihtelivat ahdistuksesta innostukseen mutta
tehtävän päätyttyä kaikki tuntuivat olevan samaa mieltä tehtävän kiinnostavuudesta.
Oli hauskaa huomata miten eri tavoin kuvattavat henkilöt valittiin ja kuinka ihmisiin otettiin kontaktia vai jäätiinkö vain etäisiksi tarkkailijoiksi.
Kaiken kaikkiaan hienoja kuvia.

Iltapäivällä esittelimme aiheemme Reijalle, joka vaati meitä perustelemaan
yksinkertaisesti valitsemamme kohtaukset.
Miten pelkistäminen onkaan vaikeaa.
Kuitenkin väitän että kyseenalaistus tekee meille vain ja ainoastaan hyvää.
Paljon löysää ja pintaotetta mielestäni löytyikin.
Peräänkuulutan keskustelun ja aiheen syventämistä.

lyhyesti
ytimekkäästi
ja
väsyneesti
Henriikka